Ingatlankereső

Balaton déli part

Kód: ref-48

Dekoratív luxus rezidencia, a Balaton déli partján eladó

A lakóház, alkalmas állandó itt tartózkodásra, nyaralásra, cégüdülőnek és mindenre, ahol fontos a színvonal és a reprezentatív megjelenés.

Figyelem!

Az alább, ismertetésre kerülő lakóház eladása már nem aktuális, csupán referenciamunka szerepét tölti be.

Reprezentatív luxus lakóház a Balaton déli partján

A Balaton déli partján, csendes, nyugodt helyen, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, 1010 m2 nagyságú, teljesen bekerített telken, 2009 évben épült családi lakóház eladó. Az aszfaltos útról megközelíthető gyönyörű ingatlan azoknak legjobb, akiknek fontos a ház külső és belső reprezentatív megjelenése, tulajdonosának és/vagy cégének ilyenforma minősítése, megítélése...

A település biztosítja a jó közellátást: bevásárlási,- étkezési,- szórakozási lehetőség, orvos, gyógyszertár, vitorláskikötő, hajóállomás, strandok, stb. A Balaton kb. 800 méterre található.

Ahogyan az a képen is látszik, kevés olyan ház van a Balatonnál, amely szépségben, építészeti eleganciában, a környezetet is figyelembe véve felülmúlhatná ezt. Az európai szintű családi lakóházat Ybl díjas építész tervezte, aki felhasználta sok évtizedes szakmai tapasztalatát és európai építészeti ismereteit. A háznak van stílusa és hangulata... 

Ez a csodálatos ház, mely megállja a helyét előkelőbb körök előtt is, nemcsak dekoratív, hanem kiváló építésű, melyet a minden részletre kiterjedő különleges odafigyelés biztosított. A ház műszaki állapota olyan, hogy hosszú évekig nem igényel nagyobb felújítást, építészetileg pedig nem lesz divatjamúlt.

A mediterrán lakóház utcai homlokzata natúr terméskő

A kényelem biztosítására automatizálva van az utcai bejáró kapu és a kétállásos garázs ajtói. Két gombnyomásra kinyílik a duplamotoros kapu, nyílnak az ajtók, és már be is lehet állni a fűtött garázsba. A hazaérkezőknek ezért ki sem kell szállnia az autójából beálláskor még éjszaka sem. Gyalogosforgalomra a video-kaputelefonról nyitható automata kiskapu szolgál. A lakóház belső helyiségeit meg lehet közelíteni a garázsból is.

A masszív építésű családi lakóház utcai homlokzata natúr terméskővel és faburkolattal lett díszítve, ehhez harmonikusan illeszkedik a piros színű hódfarkúcserép kettősfedés és a vörösréz bádogos szerkezetek. Tudatos törekvése volt az építésznek, hogy a házban jól érezze magát a benne lakó. A ház környezetében is hasonló, új házak épültek. A lakóház az elit polgári villanegyedben található. A ház, beleillik környezetébe. A művészi tökéletességig megalkotott ingatlan ki van úgy találva, hogy használói gondtalanul, problémamentesen és jól érezzék benne magukat.

A lakóház alapozása vasbeton gerendarács alapozás. Az alapozás síkja a szokásos 80 cm fagyhatár mélység helyett 1,2 - 1,5 méter. A házban az aljzatok, de még az aljzatok alatti szerelőbeton is vasalva lettek. A ház külső falai, hőszigetelő Porotherm téglából épültek. Nyílásáthidalói, és a födém ugyancsak Porotherm rendszerű, a koszorúi vasbetonból készültek, tetőszerkezete égéskésleltető, gomba és rovarkártevő elleni szerrel kezelt fa szerkezetek, tetőfedése eredeti Német CREATON hódfarkú cserép.

Az utcai kerítés lábazata is vasalt alapozással, és a 80 cm-es fagyhatár alatti alapozási síkkal készült, föld feletti része kőburkolatú, a fa kerítés elemek felszerelése folyamatban van. A külső homlokzati nyílászárók első osztályú hőszigetelt üvegezésű egyedi legyártású fenyőfa szerkezetek, rézkilincsekkel, hőszigetelt alumínium redőnyökkel, szúnyoghálókkal. A fürdőszobák és a garázs ablaküvegei a belátás ellen, homok fúvott Screen üvegből készültek. 

Az épületszárnyak egy kis átriumos, intim udvart (a terven terasz) fognak közre, ahol asztal és székek is elférnek. Nyáron kellemes hűvös van az árnyékos helyen, este pedig az olaszországi sikátor hangulatát kelti. Mindkét épületszárny folyosóiról és a nappali szobából ki lehet menni az átriumos udvarra. Az átrium úgy van tájolva, hogy kívülállók ne tudjanak kíváncsiskodni és belátni az udvarra. 

Az egyes redőnyök motoros kivitelűek, ami szükség szerint manuálisan is működtethetők. A motoros alumínium redőnyök távvezéreltek és a fotelban ülve is, gombnyomásra működtethetők. A beltéri ablakpárkányok szintén fenyőfából készültek.

Szobák padlóburkolata natúr kanadai juharfa parketta, az egyéb helyiségek első osztályú Spanyol PORCELANOSA és Olasz IMOLA járólap burkolatúak. Az emeletre vezető lépcső korlátja egyedi legyártású kovácsoltvas, Olaszországból hozott díszítő elemekkel.

A családi lakóházba az alábbi közművek vannak bevezetve: vezetékes ivóvíz, villany (220 Volt háztartási és 380 Volt ipari áram is 3 x 16 Amper áramerősséggel), vezetékes földgáz, szennyvízcsatorna, vezetékes telefon, Kábel TV Internetkapcsolattal. Az épületen belüli és épületen kívüli összes vezetékrendszer a kereskedelemben kapható legjobb anyagok felhasználásával készültek. 

A házban kiépítésre került, a teljes gyengeáramú hálózat rendszer. Így a telefon, video kaputelefon, kábel TV, internet Wireless opcióval. Továbbá szakaszolható komplett riasztórendszer, távvezérelt riasztási és külső-belső videokamera hálózat távfelügyeleti opcióval.

A 11 fejes kamera rendszer olyan, hogy a ház tulajdonosa, otthonától távol is képes felügyelni a házat. Az interneten keresztül, be tud nézni a ház helyiségeibe és a kertbe, hogy minden rendben van-e? A nappali és némelyik hálószobában, kiépítésre került a TV és házimozi rendszer is.

Az év 365 napján át használható családi lakóház biztonságos fűtését a kazánházban lévő központi vezérlésű csúcstechnológia biztosítja. Kiépítésre került a távvezérelt fűtési opció is. A rendszer SMS-t küld a tulajdonosnak, ha a beállított °C fok alá süllyed a belső terek hőmérséklete, ekkor a tulajdonos a távolból szintén SMS útján be tudja indítani a fűtést.

A házban szintenként szakaszolható a fűtés, a szobákban termosztáttal szabályozható a hőmérséklet. Kiépítésre került a központi porszívó rendszer is. A parkosított telket és a különféle dísznövényeket esőérzékelős TORO automata öntözőrendszer öntözi, melynek köszönhetően a pázsit és a növények mindig zöldek. A képen az épület udvari homlokzata látható.

Az első képen, a földszinti alaprajz látható. Érdemes észrevenni, hogy a házban van egy nagyobb helyiségcsoport, ahol a család közösen tud tartózkodni. Ez a konyha,- étkező,- nappali. A közösen használt helyiségeken kívül pedig, három jól elkülönült lakosztályból (szoba fürdőszobával) áll. Ez lehetővé teszi 3 család szeparált elhelyezését.

A földszint helyiségei az épület jobb oldali szárnyában: kétállásos garázs, előtér, kazánház, vendég lakrész fürdőszobával, folyosó, szauna, közlekedő, szülői hálószoba, fürdőszoba, a bal oldali szárnyában: szélfogó, külön helyiségben illemhely kézmosóval, dolgozó szoba, tároló, kamra, konyha, étkező és nappali szoba.

A földszint 199,5 m2 nettó alapterületű, mely alapterületen felül ezen a szinten található még összesen 42,88 m2 nagyságú mészkő zúzalékkal pormentesített átrium (terasz) felület.

A második képen, az emeleti alaprajz látszik. Az emelet helyiségei: az épület jobb oldali szárnyában folyosó, fürdőszoba, gardrób, kettő hálószoba terasz kapcsolattal, az épület bal oldali szárnyában hálószoba terasz kapcsolattal, folyosó végében nagyméretű fedett terasz. A folyosók ablakaiból kilátás nyílik a belső udvarra.

Az emelet 108,72 m2 nettó alapterületű. A kb. 50 m2 alapterületű padlás beépíthető, ha szükséges. A lakóház a két szinten összesen 308,22 m2 nettó hasznos alapterülettel és 42,88 m2 alapterületű terasz felülettel rendelkezik. Az épület a teraszokkal és a beépíthető padlástérrel együtt kb. 400 m2 nagyságú.

Érdemes megfigyelni, hogy a háznak hatalmas nappalija (kb. 34 m2) van. Egy olyan családban, ahol a szülők és a gyermekeik közel állnak egymáshoz, szeretnek együtt lenni, megérdemlik, hogy szép tágas helyiség legyen a közös programokhoz. 

A beépített konyhabútor tömör tölgyfából készült, a modern háztartási gépek Siemens típusúak, a mosogató gránit anyagú.

A fürdőszobák berendezési tárgyai magas igényszintűek: Olasz, Spanyol, Magyar szaniterek (KOLPA SAN, HANSGROHE, RAVAK, RIHO), króm él védők (25 ezer Ft/szál), falba süllyesztett WC tartályok és televízió vételi lehetőség. A képen látható fürdőszoba oldalfal burkolata 25 ezer Ft/m2).

Az emeleti fedett teraszon található egy 5 személyes, 39 befúvós, prémium minőségű, amerikai gyártmányú, HotSpring ENVOY típusú masszázsmedence. A masszázsmedencét úgy lehet használni, hogy közben a Balaton látványában lehet gyönyörködni.

A földszinten kialakított, ablakkal is rendelkező szauna, trópusi Abachi fából készült. A szaunán, azért van ablak, hogy télen a szinte teljes intimitást nyújtó átriumból, lehessen látni a hóesést...

A képek, az Uniós előírásoknak megfelelő gyermekjátszó szereket ábrázolja. A játszószerek eredeti Holland Jungle Gym márkájúak.

Az ingatlan mellett fekvő két szomszédos telek megvételével további lehetőségek kínálkoznak, úgy, mint úszómedence és teniszpálya építési lehetőség. Ezt a lehetőséget a környék egyetlen ingatlana sem képes nyújtani, a már meglévő ingatlanok közel vannak egymáshoz, nincs a ház körül megfelelő élettér.

Amennyiben képes az ingatlant és a szomszédos telkeket megvásárolni, úszómedencét, teniszpályát építeni, a teljes területet beparkosítani belátást gátló, kerítés melletti sövényt kialakítani, olyan ingatlana lesz, amit kevés ember mondhat magáénak. Úgy élhet itt, mint egy amerikai celeb, a Hollywoodi filmcsillag Beverly Hills-ben.

 Az alábbiakban tekintse meg az ingatlanról készült 7 perc, 03 másodperc hosszúságú rövidfilmet!

A hirdetést készítette: tervezte,- kivitelezte és tette közzé, Lőkös Gáborné Erika (06-30-218-0000)

A balatonfoldvariingatlanok.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.